Skor från Adidas

Vem känner inte till det välkända sko- och klädesmärket Adidas, och deras sneakers med den klassiska die drei Streifen-logon (de tre strecken)? Adidas är ett av världens främsta märken inom sportvärlden. Företaget har olika kollektioner och deras retrokollektioner heter Original. I den tillverkas gamla modeller på nytt. Dessutom finns i kollektionen nya modeller Adidas skor som har inspirerats från de äldre modellerna som Superstar, Stan Smith och Rod Laver.

Stan Smith är en av Adidas populäraste skomodeller genom tiderna och kom redan 1964! Superstar kom fem år senare och då som en låg basketsko som bars av NBA-stjärnor. Sedermera bars de även av musikgruppen RUN-DMC som även gjorde en låt om skorna! Performance heter den kollektion som har en mer modern framtoning.

Riktar sig till alla människor

När verksamheten började på 1920-talet så riktade sig Adidas främst mot idrottsmän. Idag ser det helt annorlunda ut eftersom det finns något för alla! Förutom skor för olika sporter så som löpning, tennis, golf och fotboll, så har Adidas givetvis utformat skor för gemene man med sneakers i framkanten. Hos Adidas hittar du både snygga och funktionella skor som alltid kommer att vara aktuella. Märket har också samarbetat med olika designers och profiler och därför kommer det med jämna mellanrum ut något nytt från deras fabrik!

Adidas har samarbetat med till exempel den välkända brittiska modedesignern Stella McCartney, musikstjärnan Missy Elliot och bilmärket Porsche. Företagt har till och med inlett ett samarbete med en stödorganisation vid namn Parley for the Ocean, där de har designat en sko där överdelen av denna har tillverkats av det skräp som olagliga fiskenät som fiskats upp ur havet. Syftet är att medvetandegöra folk om problem med havsavfall och hur man bevara haven. Det är ju perfekt att kunna köpa en snygg sko samtidigt som man hjälper en god sak!