Lär dig mer om Thule

Lär dig mer om Thule

Det svenska varumärket Thule grundades 1942. Redan från början var deras affärsidé och mål att ”hjälpa dig komma närmare världen”. En slogan som fortfarande passar utmärkt på de produkter som företaget producerar. Kundgruppen är därmed främst aktiva familjer och de som kallar sig själva för fritidsentusiaster. 

Thule är ett varumärke inom Thule Group som har huvudkontor i Malmö och 2200 personer anställda på flera platser runt om i världen. 

Thule hjälper dig att ta med…

Den hjälp som Thule, och kanske främst dess produkter, ger är att man kan ta med sig saker, djur och personer. Ta med dig cykeln när du åker bil, ta med dig barnen i en cykelvagn osv. 

Exempel från deras cykelvagnar

Vad skiljer Thule från andra varumärken? Lever de upp till sin slogan om att hjälpa människor att komma närmare världen och underlätta för ett aktivt liv? Deras cykelvagn kan tas som ett exempel. Märket har över 10 olika vagnar och beskrivs av företaget som ”mer än bara vagnar”. Det som menas är framförallt att en cykelvagn från Thule är flexibel att använda oavsett om man vill ha den dragen bakom en cykel eller om en joggingtur önskas. De allra flesta vagnar kan även, på ett enkelt sätt, ändras så att de kan tas med i skidspåret. 

Dyrare – med mer funktion

Det går att köpa en cykelvagn på större stormarknader eller på ”hemma-fixar-butiker”. De behöver inte kosta mer än 1500 – 3000 kr. Thules billigaste cykelvagn kostar lite drygt detta men Thule väljer istället att kalla denna modell för ”cykelkärra”. Till stor sannolikhet eftersom deras övriga cykelvagnar har en betydligt bättre funktionalitet att de inte vill kalla den billigaste för detta. 

Ser man på de modeller som Thule kallar för cykelvagn är det däremot minst 6 500 kr som måste betalas (prisuppgifter från 2018). Men det går att betala betydligt mer. De som vill köpa de mest avancerade vagnarna får lägga ut det dubbla. 

Det är därmed tydligt att Thule har kundgruppen där kvalité och funktion prioriteras före ett så lågt pris som möjligt. Men det är därmed inte heller oväntat att en av deras bästa cykelvagnar, Thule Chariot Cross 2, kommit mycket högt på oberoende tester.